Поради, щоб цибуля на зелень була з довгим соковитим пером, ароматною і смачною

Взимку має популярність так званий "город на підвіконні". Тут вирощують зелень, яку можна зірвати і кинути в суп посеред грудня чи січня, інформує Ukr.Media.

"Город на підвіконні" може стати джерелом інгредієнтів для страв на Новий рік. Досить часто таким чином вирощують цибулю на зелень.

Експерти поділилися порадами, які допоможуть виростити якісніший продукт просто на підвіконні.

5 порад та рекомендацій

  • Перед посадкою прогрійте цибулини. Це прискорить їхнє "пробудження". Перед обрізанням облийте цибулини злегка теплою водою (близько 30 градусів), а потім залиште на 1-2 години.
  • Важливо пам'ятати про баланс тепла і світла. Якщо освітленість низька, то і температура має бути нижчою. Якщо світла мало, а кругом "спека" (за мірками цибулини), то цибуля світла, пір'я викривлене і гірке. При пророщуванні оптимальна температура становить 16-18 градусів. Надалі вона має бути на рівні 18-20 градусів.
  • Чималу роль відіграє ґрунтова суміш. Можна приготувати за таким рецептом: по 1 частині тирси, легкого городнього ґрунту і торфу. Або такий варіант: по 1 частині піску, торфу, городньої землі.
  • При посадці не заглиблюйте сильно цибулини: не більше 1/3 від висоти посадкового матеріалу. В іншому разі отримаєте нерівне пір'я.
  • Перше листя, що проклюнулося до пророщування, краще видалити. Це необхідно для рівномірного росту, щоб пір'я цибулі було соковитим, рівним, не гірчило.
  • Джерело